sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Leffanäytös ja sipsikaljavegaani-ilta Seinäjoella 24.2.2017

Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaa järjesti yhdessä Oikeutta eläimille Seinäjoen paikallisryhmän kanssa kaikille avoimen ja maksuttoman elokuvaillan Seinäjoen Nuorisokeskuksella perjantaina 24.2.2017. Elokuvaksi oli valittu "Speciesism: The Movie", joka kertoo siitä, miten me ihmiset näemme muut eläimet. Talvisesta lumimyrskystä huolimatta paikalle saapui yli 20 katsojaa, ja mukana oli myös kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita. Paikalle saapuneet palkittiin ilmaisilla leffanaposteltavilla, jotka oli lahjoittanut Seinäjoen Punnitse & Säästä: pähkinä-hedelmäsekoitus, maissisnacksit ja vegaaniset suklaarusinat maistuivatkin kaikille.

Speciesism-elokuva alkamassa, Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaan yhteyshenkilö toivotti kaikki tervetulleeksi leffailtaan niin Vegaaniliiton kuin Oikeutta eläimille Seinäjoenkin puolesta.

Elokuvan jälkeen Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaan ja Oikeutta eläimille Seinäjoen paikallisryhmien 12 jäsentä jäi Nuorisokeskukselle viettämään omalla porukalla sipsikaljavegaani-iltaa. Pöytä notkuikin sipsarihenkisistä herkuista: HoviRuoka Oy oli lahjoittanut Vegeburgereita, joihin olimme saaneet meheviksi täytteiksi Helsingin Kalatalon ennakkomaistiaisina lahjoittamia Jokaiselle-sarjan vegaanisia majoneeseja sekä Ecolink Oy:n lahjoittamia Violife cheddarsiivuja. Lisäksi burgereihin sai latoa täytteiksi oman makunsa mukaan maustekurkkua, punasipulia ja jääsalaattia. Burgerien seurana syötiin tietysti sipsejä ja dippiä, jota varten Bioferme Oy oli lahjoittanut Yosa kaurafraicheja ja ne oli maustettu erilaisilla vegaanisilla dippimausteseoksilla. Ilta hujahti mukavasti herkutellen, musiikkia kuunnellen ja jutustellen.

Jokaiselle-tuotesarjan vegaaniset majoneesit saivat kovasti kehuja ja jokaiselle löytyi neljästä mausta oma suosikki: joku tykästyi eniten raikkaaseen maustamattomaan majoneesiin, joku ihastui valkosipuliseen aioliin, joku julisti curryn suosikikseen ja joku vannoi chilin nimeen. Nyt emme malta odottaa sitä kun majoneesit tulevat myyntiin maaliskuun alussa!

Burgerien tykötarpeet odottavat Vegeburgereita uunista ulos. Jaettavana oli myös HoviRuoan reseptivihkoja "Mustapapupihvit keittiömestarin tapaan" sekä Yosa kauravälipala - esitteitä.





Vegeburgerien "tuunauksessa" kävi kuhina, kun burgerit saatiin uunista.


Jokaiselle-majoneesien ja Violife cheddarin maustamat HoviRuoka Vegeburgerit menivät kuin kuumille kiville!

Leffanäytös ja sipsikaljavegaani-ilta onnistuivat mukavasti ja herkullisesti - iso kiitos siitä sponsoreillemme: Punnitse & Säästä Seinäjoki, HoviRuoka, Helsingin Kalatalo (Jokaiselle), Ecolink (Violife) ja Bioferme (Yosa)! Päätimmekin jo järjestää uuden sipsari-herkuttelutapaamisen viimeistään kesäpiknikin merkeissä. Mutta sitä ennen ehdimme ainakin viettää Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaan 1-vuotissynttärit, jotka ovat huhtikuussa!