keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Grilli kuumaksi juhannusta varten!

Vegaaniliiton Tampereen paikallisryhmä järjesti keskiviikkona 22.6. grillausmaistiaisten jakoa Tampereen Keskustorilla.

Tapahtuman Facebook-sivu keräsi 1500 kiinnostunutta ja paikalla kävi liki 1000 uteliasta maistamassa seitanribsejä ja soijawingsejä. Päivä oli aurinkoinen, Keskustori kuhisi ohikulkijoita ja juhannusvalmistelut olivat kaikkien ajatuksissa. Otollinen päivä siis juhannusvinkkien tarjoiluun. Toivottavasti kävijät saivat hyviä ideoita viikonlopuksi!

Jopa 1000 kiinnostunutta maistelijaa kävi maistiaisissa.
Kuva: Marjo Niemenmaa







VEGAANIN "HOT WINGS"
(muokattu alkuperäisestä ohjeesta: http://yrttipurkki.blogspot.fi/2012/02/vegaanin-hot-wings.html)

Chilikastike:

Texas Pete -chilikastiketta
Sulatettua margariinia tai esim. oliiviöljyä

Sekoita ainekset.

Soijaleikkeet:

parisenkymmentä soijaleikettä
soijakastiketta

2-3 rkl soijakastiketta
2 tl savupaprikajauhetta
1,5 dl jauhoja
1-3 valkosipulinkynttä
Texas Pete -chilikastiketta

Keitä soijaleikkeitä hetki kasvisliemessä kunnes ovat pehmeitä. Puristele leikkeistä pois ylimääräinen vesi, jotta ne eivät jää löysiksi ja veteliksi.

Sekoita leikkeisiin lisää soijakastiketta, hieman savuaromia, jauhot, murskatut valkosipulinkynnet sekä lisää Texas Pete -chilikastiketta. Laita kaikki muovipussiin jääkaappiin tunniksi tai yön yli.

Dippaa ja pyörittele soijaleikkeet chilikastikkeessa ja joko paista leikkeet uunissa tai grillissä.

Uunissa: Nosta leikkeet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 250 asteessa noin 20 minuuttia, jonka puolivälissä leikkeet voi kääntää ja laittaa uunin grillivastukselle. Tämä aika ei ole ihan tarkka, joten kannattaa tarkkailla tilannetta. Uunissa voi samalla paistaa esim. lohkoperunoita, jotka sopivat mainiosti näiden "siipien" lisukkeiksi.

Grillissä: Laita leikkeet grilliin ja käännä kunnes pinta on rapea molemmilta puolilta.


Edessä: soija'wingsit'. Takana: seitan'ribsit'.
Kuva: Marjo Niemenmaa



Grilli kävi kuumana koko iltapäivän. Valmistumassa Vegaanin Hot Wingsejä.
Kuva: Marjo Niemenmaa
  


Seitanribsit (4:lle)
Alkuperäinen ohje täältä:http://blog.fatfreevegan.com/2007/05/barbecued-seitan-ribz.html

Kuivat aineet:
2,5 dl gluteenijauhoa
2 rkl oluthiivahiutaleita
2 tl savupaprikajauhetta
2 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta

Märät aineet:
1,8 dl vettä
2 rkl tahinia
1 rkl soijakastiketta
1 tl nestesavuaromia

Lisäksi
n. 2,5 dl lempi BBQ-kastikettasi.

1. Sekoita isossa kulhossa kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa kaikki märät aineet. Kaada märät aineet kuivien aineiden joukkoon. Sekoita hyvin ja vaivaa noin 15–60 sekuntia.
2. Laita taikina öljyttyyn uunivuokaan (n. 20 cm x 20 cm) ja levitä tasaisesti. Leikkaa taikina veitsillä ensin kahdeksaan osaan poikittain ja sitten pitkittäin kahteen osaan, eli yhteensä tulee 16 palaa.
3. Paista 180-asteisessa uunissa n. 25 min. Ota ribsit uunista ja tee viillot kevyesti uudestaan jokaiseen palaan, mutta ei läpi asti, koska ne ovat helpompi siirtää yhtenäisenä. Levitä toiselle pinnalle BBQ-kastiketta ja laita grilliin ritilälle kastikepuoli alaspäin. Levitä toiselle puolelle kastiketta. Grillaa molemmilta puolilta, kunnes ribsit ovat kauniin väriset.
4. Leikkaa ribsit paloiksi ja tarjoile.

Jos haluat paistaa uunissa, tee näin:
Ensin paista 25 min ilman kastiketta. Sitten laita pinnalle kastiketta ja käännä sen. Levitä toiselle puolellekin kastiketta ja jatka paistamista n. 10-20min, kunnes kastikkeesta tulee paksumpi ja hiukan karamellisoitunut, mutta ei kuitenkaan palanut. Leikkaa ribsit paloiksi ja tarjoile.


Mehukkaat ribsit grillissä, nam!
Kuva: Marjo Niemenmaa

Ribsit valmiina katoamaan parempiin suihin!
Kuva: Marjo Niemenmaa


 Wingsien juustokastike syntyi kaura-fraichesta (esim Yosa tai Oatly) ja samassa suhteessa sekoitetusta Sheesen Blue Style -soijajuustosta. Lisää makusi mukaan vielä esimerkiksi suolaa ja valkoviinietikkaa.

Hyvää juhannusta kaikille!





tiistai 14. kesäkuuta 2016

Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaan "ensiaskelia"


Vegaaniliiton Etelä-Pohjanmaan paikallisryhmä perustettiin Seinäjoella huhtikuun 2016 puolivälissä, ja ryhmässä on jo n. 50 jäsentä - tervetuloa mukaan toimintaamme! Ensimmäinen järjestämämme tapahtuma oli Cowspiracy-elokuvailta Seinäjoen kaupunginkirjastossa yhdessä Oikeutta eläimille Seinäjoen paikallisjaoston kanssa. Leffailtaan osallistui n. 40 henkilöä, ja elokuvan jälkeen Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaa tarjosi pieniä vegaanisia maistiaisia, ja samalla oli mahdollisuus keskustella elokuvan herättämistä ajatuksista. Vegaaniset herkut tekivät hyvin kauppansa, ja keskustelua heräsi mm. siitä, että leivonta onnistuu mainiosti ilman kananmunia!

 Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaan ja Oikeutta eläimille Seinäjoen yhdyshenkilöt
toivottivat kaikki tervetulleiksi Cowspiracy-elokuvailtaan.





Tarjolla oli Kamomillan konditoria - blogin ohjeella tehtyjä cajunmaustettuja
soijarouherullia ja gluteenittomana vaihtoehtona samalla täytteellä rieska-pizza-
paloja, suklaamuffinsseja (ohjeena Kamomillan konditorian suklaapikkukakkuset),
gluteenittomia banaanimuffinsseja, Oreo cake-popseja ja Mehukatti-mehua. 





Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaa järjesti myös "tervetuloa mukaan toimintaan" - illan Seinäjoen Nuorisokeskuksella 30.5., ja iltaan osallistui 11 paikallisryhmän jäsentä. Vegaaniliiton hallituksen puheenjohtaja Sari Komulainen oli mukana kertomassa Vegaaniliiton toiminnasta, ja Etelä-Pohjanmaan paikallisryhmän yhdyshenkilö Nina Ilmaniemi kertoi, minkälaisia tapahtumia on jo suunnitelmissa. Yhdessä sovittiin, että aletaan jatkossa kokoontua säännöllisesti ainakin kerran kuukaudessa, jotta päästään ideoimaan Etelä-Pohjanmaalle toimintaa ja tapahtumia. Ensimmäinen kokous sovittiin pidettäväksi Seinäjoen pääkirjaston kokoustilassa 14.6. Ja totta kai illan aikana myös herkuteltiin jälleen vegaanisia pikkupurtavia: kolmioleipiä, hamppusnacsejä hummuksen kera, muffinsseja ja keksejä sekä teetä, kahvia ja mehua.
 

Kolmioleipien täytteenä oli Sheesen Sweet Chili - vegetuorejuustoa, tomaattia,
pizzamaustetta ja Violifen savujuustoa, mustikkamuffinssit oli leivottu
Tuulispään leivontakirjan vaniljapikkukakkusten ohjeella ja lisätty taikinaan
kardemummaa ja mustikoita. Kekseinä oli K-menun suklaacookieita ja
gluteenittomia Semperin suklaakeksejä.

 


Lisäksi meillä oli vegaaninen kauppakierros Prismassa 9.6., jolloin kartoitettiin yhdessä mistä hyllystä löytyy mitäkin tuotteita. Kauppakierrokselle osallistui viisi henkilöä, ja ostoskorit täyttyivät vegaanisilla ruuilla, mukavasti samalla jutustellen. Kauppakierroksia tullaan järjestämään aina tarpeen mukaan jatkossakin, seuraavan kerran viimeistään alkusyksystä - näistä ilmoitellaan Vegaaniliiton verkkosivuilla sekä Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaan omilla facebook-sivuilla. Ja kesäkuun viimeisenä maanantaina meillä on tulossa vegaaninen kesäpiknik yhdessä Oikeutta eläimille Seinäjoen kanssa, siitä kuulumisia sitten jatkossa!

maanantai 13. kesäkuuta 2016

Vegaaniliitto avasi grillikauden!

Järvenpäässä grillattiin 12.6. Kokoonnuimme vanhankylänniemen grillipaikalle vegaanisin eväin varustautuneina. Paikalle saapui kymmenisen iloista grillaajaa. Sytytimme nuotion, juttu luisti ja muutama uskaltautui pulahtamaan Tuusulanjärveenkin!


Usein kysytään että mitä vegaanit sitten grillaavat. Vastaus on että aikalailla kaikkea! Meidän grillissämme oli vihiksiä, erilaisia nakkeja, banaania, kasviksia ja sieniä. Muutama eväs putosi tulen armoille kotikutoisista grillitikuistamme joita askartelimme lähimetsästä haetuista kepeistä. Onneksi evästä oli paljon! Laukuista löytyi myös mansikoita, kirsikoita, sipsejä, viinirypäleitä, pähkinöitä, suklaata sekä perunasalaattia. 




Päätimme muutaman tunnin grillailun jälkeen siirtyä Uusi Vanhis -kahvilaan. Siinä saivat pakkasen Tofulinet kyytiä kun joukkomme marssi kahvilaan jäätelölle ja kahville. Meillä oli hauskaa, juttua riitti niin kahviloiden valikoimasta, Berliinin vegaanikohteista että menneistä ja tulevista vegaanitapahtumista ympäri Suomea.



Kesälle suunnitellaan vielä paljon tapahtumia ja suunnitelmat ylettyvät syksyyn asti! Pysy kuulolla ja jos haluat osallistua paikallistoiminnan suunnitteluun liity ryhmäämme facebooksissa sekä seuraa Vegaaniliitto Järvenpään sivua!

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Vegaaniliitto Tampereen Ympäristötorilla 6.6.

Vegaaniliiton Tampereen paikallisryhmä oli esittelemässä toimintaansa ja pitämässä kahvilaa Tammelantorin Ympäristötorilla. Kiinnostuneet torivieraat jäivät usein juttelemaan kasvisruoasta, ja moni ohikulkija kertoikin huomanneensa vegaanisen ruokavalion suosion nousun niin tiedotusvälineissä kuin kauppojen hyllyllä. Pisteellämme pystyi osallistumaan ympäristötorin teeman mukaisesti visailuun, jonka kysymykset sivusivat kasvissyönnin ympäristövaikutuksia. Vastaamalla neljään kysymykseen osallistui myös Tampereen uuden Vegekaupan lahjakortin arvontaan. Tällä kertaa onni suosi Kirsti Jokelaa.

Kahvilan puolella oli tarjolla ennakkoluulottomia uusia makuyhdistelmiä sekä perinteisempiä kesäherkkuja ympäristöystävällistä lähiruokateemaa noudattaen. Suolaisen nälkään maistuivat gluteenittomat hernekeitto-härkäpapupekonimuffinssit ja perunafrittata tilli-aiolilla sekä juustohampurilaisrollsit. Makeina herkkuina tarjoiltiin gluteenitonta raparperi-juustopiirakkaa sekä suloisia muumi- ja mustikkapullia. Jano lähti herkullisella kotitekoisella raparperimehulla. Reseptit löytyvät jutun lopusta.

Testaa tietoutesi kasvissyönnin ja lihateollisuuden ympäristövaikutuksista! Oikeat vastaukset löydät visan alta.
1. Kuinka suuri osuus maapallon maa-alasta on eläintuotannon piirissä?
A) 10 %
B) 20 %
C) 30 %
2. Kuinka suuri osuus ihmisen aiheuttamista kasvihuonekaasupäästöistä on peräisin karjataloudesta?
A) 10 %
B) 18 %
C) 51 %
3. Kuinka suuri osuus ihmisten globaalisti syömästä proteiinista on eläinperäistä?
A) 37 %
B) 66 %
C) 90 %
4. Jos verrataan kasvihuonekaasupäästöjä grammaa proteiinia kohti, niin...
A) ...lihasta saatu proteiinigramma aiheuttaa vähemmän päästöjä kuin soijasta saatu proteiinigramma.
B) …päästömäärä on sama lihalla ja soijalla.
C) …lihasta saatu proteiinigramma aiheuttaa 40-250 -kertaisen määrän kasvihuonekaasupäästöjä verrattuna soijasta saatuun.
Vastaukset:
1.      C. Eläintuotanto vie valtavasti tilaa. Karjatalouden piirissä on 30% kaikesta maapallon maa-alasta. Laitumena on kaikesta maapallon maa-alasta 26,6 %. Viljelysmaana on kaikesta kaikesta maa-alasta 10,8 % ja tästä puolestaan kolmasosa on rehuntuotannossa jolloin kokonaisuudessaan eläintuotannon piirissä on 30% maapallon maa-alasta (Steinfeld et al. Livestock's long shadow. FAO 2006.).
2.      B. FAO:n Livestock's long shadow -raportin (2006) mukaan kaikista ihmisen aiheuttamista kasvihuonekaasupäästöistä 18% on peräisin eläintuotannosta. Tämä on yleisimmin esitetty luku ja se verran voidaan ainakin laittaa eläintuotannon kontolle. Worldwatch -instituutin raportissa vuonna 2009 arvioitiin eläintuotannon päästöjen olevan jopa 51% kaikista ihmisen aiheuttamista päästöistä. Monia eläintuotannon ilmastovaikutuksia ei ole vielä tutkittu lainkaan tai ei ainakaan tarpeeksi, joten totuus voi olla hyvinkin toisenlainen kuin 18%.
3.      A. Karjatalous vaatii valtavan maa-alan ja aiheuttaa paljon enemmän päästöjä kuin kasviperäisten proteiinilähteiden viljely, mutta silti se tuottaa globaalisti vain kolmanneksen syömästämme proteiinista. Kasviproteiinia syödään kaikkialla maailmassa enemmän kuin eläinproteiinia (Yhdysvaltoja, Kanadaa ja Eurooppaa lukuunottamatta) ja globaalisti kaikesta syödystä proteiinista kasviperäisiä proteiineja on noin 66 %. Suurimmalla osalla maapallon väestöä tilanne onkin jo nyt sellainen, että proteiinintarve tulee miltei täytettyä kasviperäisillä proteiineilla ja lihaproteiinit tulevat tähän ylimääräisenä päälle. (Ranganathan et al. Shifting diets for sustainable food future – working paper World Resources Institute 2016.)
4.      C. Lihantuotannossa päästömäärä proteiinigrammaa kohti nousee valtavaksi verrattuna esimerkiksi soijaan. Yhden eläinperäisen proteiinigramman tuottamiseen tarvitaan moninkertainen määrä rehua, joka olisi suoraan käyttökelpoista ruokaa ihmisillekin. Kaikkein eniten päästöjä aiheuttavat märehtijät, joiden ruoansulatuksesta muodostuu valtavat metaanipäästöt. (Tilman, D. & Clark, M. Global diets link environmental sustainability and human health. Nature 2014)



Juustohamprilaispulla (n. 20 kpl)

Taikina
6 dl kädenlämpöistä vettä
0,6 dl oliiviöljyä
3/4 rkl kuivahiivaa
3 tl suolaa
n. 13 dl vehnäjauhoja

Cheddar juustokastike
2 perunaa
1 porkkana
1 1/2 dl cashewpähkinöitä (laita veteen likoamaan vähintään 2 tunniksi)
0,6 dl vettä
0,6 dl öljyä
1 1/2 tl perunajauhoa
11 1/2 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
3 rkl oluthiivahiutaleita
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl sitruunamehua

Hampurilaistäyte
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
5 dl härkäpapurouhetta
2 kasvisliemikuutiota
2 tl sipulijauhetta
2 tl valkosipulijauhetta
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl nestesavua
n. 4 dl vettä
suolaa ja pippuria maun mukaan

Lisäksi
sinappia ja ketsuppia

Sekoita vesi, oliiviöljy, kuivahiiva ja suola. Lisää jauhot ja sekoita isolla lusikalla. Peitä kulho kannella ja jätä huoneenlämpöön kahdeksi tunniksi. Jos et heti käytä taikinaa, laita se jääkaappiin. Jos säilytät taikinaa jääkaapissa, ota se pois vähintään kolme tuntia ennen paistamista.

Tee cheddarjuustokastike:
Kuutioi perunat ja porkkana ja laita kattilaan kylmään veteen. Kun vesi kiehuu, jatka keittämistä vielä 10 min. Kaada vesi pois, Laita blenderiin cashewpähkinät, vesi, öljy, keitetyt perunat sekä porkkanat ja blendaa. Laita kaikki muut juustokastikkeen ainekset blenderiin ja blendaa, kunnes tulee sileä kastike.

Tee hampurilaistäyte:
Pilko sipulit sekä valkosipulit ja paista ne öljyssä kauniin ruskeiksi. Laita kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta pannuun ja sekoita. Lisää vesi ja paista, kunnes vesi haihtuu.

Kaulitse taikina suorakaiteen muotoon. Levitä sen pinnalle sinappia ja ketsuppia, hampurilaistäytteet ja cheddarjuustokastiketta. Kääri varovasti rullaksi. Leikkaa paloiksi ja asettele ne uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25–30 min.

Hernekeittomuffinssit (12kpl)


Kuivat aineet
2,5 dl maissijauhoa
2 dl gluteenitonjauhoa
1 tl ksantaania
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2–1 tl suolaa

Märät aineet
1 rkl pellavasiemenrouhetta + 3 rkl vettä
1 dl ja 2 rkl rypsiöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
2,5 dl kauramaitoa
n. 300 g pakasteherneitä

Lisäksi
1 sipuli
yksi annos härkäpapupekonia (ohje alla)
sinappia

Härkäpapupekoni
1 dl härkäpapurouhetta
1 1/4 rkl soijakastiketta
1/2 tl omenaviinietikkaa
3/4 tl nestesavua
1 tl intiaanisokeria
1/2 tl grillausmaustetta
0,5 dl vettä

Suikaloi sipuli ja paista suikaleet öljyssä kauniin ruskeiksi.
Tee härkäpapupekoni: Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista ne pannulla.
Laita pieneen kulhoon pellavansiemenrouhe ja vesi. Sakoita ja anna olla hetki. Sekoita isossa kulhossa kuivat aineet. Sekoita pellavansiemenien ja veden sekoitus, öljy, etikka ja kauramaito. Lisää herneet ja soseuta sauvasekoittimella. Kaada kaikki märät aineet kuivien aineiden joukkoon. Lisää paistetut sipulit ja härkäpapupekoni ja sekoita yhteen. Kaada taikinat muffinssivuokaan. Laita päälle nokare sinappia. Paista 180 asteisessa uunissa 2025 min.


Gluteenittomat mustikka-kaurakeksit (18 kpl)
4,5 dl kaurajauhoa
0,5 dl kookoshiutaleita
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
0,8 dl rypsiöljyä
1 rkl pellavansiemenrouhetta
0,6 dl kauramaitoa
2 tl vaniljasokeria
mustikkahilloa

Sekoita kaurajauho, kookoshiutaleet, ruokasooda ja suola. Sekoita toisessa pienemmässä kulhossa pellavansiemenrouhe ja kauramaito. Lisää siihen fariinisokeri sekä sokeri ja sekoita. Lisää vielä rypsiöljy sekä vaniljasokeri  ja sekoita. Sekoita märät ainekset kuivien aineksien joukkoon. Jos taikina tuntuu liian vetiseltä, lisää kaurajauhoa. Lusikoi keksitaikina leivinpaperin päälle. Painele keksin keskelle sormella kuoppa ja täytä se mustikkahillolla. Paista keksit 190 asteisessa uunissa n. 1012 min.


keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Vilinää ja vilskettä pääkaupunkiseudulla

Vegaaniliitto PKS:n toiminta on jatkunut alkukeväästä aktiivisena. Paikallisryhmän viikoittain pidetyt tapaamiset Suvilahdenkadulla keräsivät kuitenkin sen verran vaihtelevasti väkeä paikalle että yhdyshenkilöt näkivät parhaaksi järjestää tapaamisia hieman aiempaa harvemmin, joka toinen keskiviikko. Harvemmin järjestettävät tapaamiset ovatkin olleet suosittuja jäsenten keskuudessa ja keränneet joka kerta mukavan määrän yhdistyksen aktiiiveja kokoon sekä ideoimaan paikallisryhmän tulevaa toimintaa että vaihtamaan kuulumisia kahvikupposten ääreen. Innolla odotamme millaisia hienoja ideoita tämänpäiväinen tapaaminen tuo tullessaan!

Menneistä tapahtumistamme kerrottakoon, että huhtikuun alussa järjestimme Vegaaniliiton Helsingin toimistolla Kirjanvaihtotapahtuman. Tapahtumaan tuotiin monenlaisia kirjoja, aina yrttioppaista dekkareihin, ja valtaosa löysikin uuden lukijan itselleen. Kirjojen lisäksi kävijät pääsivät käsiksi nyyttäripöydän antimiin ja jutustelemaan toistensa kanssa kaikesta maan ja taivaan väliltä.

Lauantaina 16.4. Animalia ja Vegaaniliitto järjestivät Suvilahdenkadulla leivonnaismyyjäiset, joihin yhdistysten vapaaehtoiset olivat leiponeet herkkuja kotiin ostettavaksi tai paikan päällä syötäväksi. Myyjäiset olivat osa kansainvälistä Vegan Bake Sale -tapahtumaa. Myynnissä oli muun muassa suklaamoussekakkua, pikkuleipiä, porkkanakakkua, peanut butter cupseja, suolaisia ja makeita piirakoita sekä Englannin Yorkshirestä kotoisin olevaa parkin-kakkua – ja paljon muuta! Tarjolla oli myös gluteenittomia tuotteita.
Tapahtuman etukäteismarkkinointi oli ollut ilmeisen tehokasta, sillä leivonnaiset myytiin loppuun jo reilun tunnin kuluttua ovien avautumisesta, vaikka tapahtuman kestoksi oli suunniteltu kolmea tuntia. Jotkut kiinnostuneet joutuivatkin lähtemään paikalta tyhjin käsin. Ensi kerralla varaudumme reilusti suuremmalla määrällä myytävää, sillä vegaanisille leipomuksille on selvästi kysyntää!


Sunnuntaina 29.5. sää Maailma Kylässä -festareilla oli mitä mainioin.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna Vegaaniliitto osallistui tuttuun tapaan monikulttuuriseen Maailma kylässä -ilmaisfestivaaliin. Festivaaleilla oli tänä vuonna peräti 79 000 kävijää. Ilahduttavaa oli festivaalin huimasti laajentunut vegaaninen ruokatarjonta: myynnissä oli esimerkiksi kesärullia ja afrikkalaista ruokaa.


Pääkaupunkiseudun paikallisryhmän ahkerat yhdyshenkilöt kirjanmyyntipuuhissa.

Vegaaniliiton pöydässä Järjestöteltassa etenkin kirjat, esitteet ja kahden euron hintaiset arvat tekivät kauppansa. Arpajaispalkinnot olivat pääasiassa sponsoreilta, Helsingin Vegekaupalta ja Ekololta saatuja. Pääpalkintona arvoimme Paula Heinosen Vegeä-keittokirjan, jonka voitti henkilö, joka ei omien sanojensa mukaan ollut koskaan voittanut arvonnoista mitään. Voitte siis kuvitella miten onnelliseksi hän voitosta tuli ja miten suureen hymyyn meidän pöydänpitäjienkin suu voiton myötä suli. Onnea vielä kerran kaikille arvonnassa voittaneille ja suurkiitokset sponsoreille, jotka arvonnan mahdollistivat!

Tutustu sponsoreihimme tarkemmin osoitteissa: